JQS Gaselle Rating
Årets bedrift 2016
Elverum

Personvern og cookies

Personopplysninger er kort fortalt opplysninger som kan kobles til deg som person. En personopplysning kan være navn, telefonnummer, adresse, men det kan også være ting som IP-adresser, et atferdsmønster, eller en vurdering/profilering gjort ut ifra et datasett. Vi vil trenge noen av dine personopplysninger for å best mulig kunne svare på din henvendelse og gi deg den rette informasjonen.

headerbilde2

All bruk av personopplysninger regnes som en behandling. Dette kan for eksempel være innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse.

SOLID EQUIPMENT AS (Solideq) er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og i kundeforhold. At Solideq er behandlingsansvarlig innebærer primært at det er vi som har ansvar og plikter vi må følge etter personvernforordningen.

Vi er opptatt av at du forstår hvordan vi håndterer data om deg, og i denne personvernerklæringen forklarer vi hvilken data vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker de til.

Henvendelser og kundeoppfølging

For at vi skal kunne følge opp deg som kunde må vi ha noen opplysninger for å kunne nå deg. Disse opplysningene er de du fyller inn i de ulike kontaktskjemaene på nettsiden vår. Du velger selv om du ønsker å bli kontaktet på e-post eller telefon, ved å fylle ut de respektive feltene. Dine personopplysninger vil ikke bli brukt til andre formål enn å besvare din henvendelse, og eventuelt legge deg til som kunde. Om henvendelsen din er besvart og det ikke fører til noe mer, vil vi slette din e-post innen 1 måned.

Kundeinformasjon og ordrehistorikk

Vi må lagre din kundeinformasjon knyttet til ditt kundeforhold og dine tidligere ordre. Dette fordi vi er lovpålagt å arkivere slik informasjon, dette blant annet grunnet lovverk som bokføringsloven. Det er også viktig at vi har denne informasjonen, om du skulle trenge teknisk support på et av dine produkter fra oss, benytte deg av garantien din, eller ønsker å kjøpe tilleggsdeler eller annet utstyr til et produkt du tidligere har kjøpt.

Om cookies (informasjonskapsler)

Når du besøker nettstedet vårt registrerer vi ulike typer informasjon om deg som bruker i en «Cookie.» En cookie er kort fortalt en liten fil som lagres lokalt i din nettleser. En cookie kan ikke utføre handlinger, kontrollere ting eller være skadelig/inneholde virus.

HVILKEN INFORMASJON REGISTRERES OM DEG SOM BRUKER

Når du besøker Solideq på nett registrerer vi ulike typer informasjon om deg som bruker:

  • Din posisjon, ved bruk av en del fra din IP-adresse, posisjonsdata eller lignende
  • Din web-adferd, som hvilke sider du besøker på vært nettsted, hvor ofte og hva du gjør på de ulike sidene
  • Teknisk informasjon om din nettleser og ditt operativsystem

All informasjon blir automatisk anonymisert, og vil ikke kunne brukes fra verken oss eller en tredjepart til å identifisere deg som person. Informasjonen vil heller ikke bli brukt til markedsføringsformål, kun for analytiske formål.

HVORDAN VI SAMLER OG LAGRER OPPLYSNINGER OM DEG

Informasjon om deg som bruker blir fanget opp og lagret ved hjelp av cookies/informasjonskapsler og i noen tilfeller en del av din IP-adresse, som blir anonymisert og utilgjengelig for oss og tredjeparten.

All datatrafikk mellom din nettleser og våre servere er kryptert, og blir lagret med våre strenge krav til datasikkerhet. Det samme gjelder all trafikk til tredjepartene, som vil være Google Analytics.

Hvordan vi benytter data som er samlet inn på nettstedet

Data om din web-adferd blir brukt til flere ulike formål:

COOKIES FOR ANALYTISKE FORMÅL

_gat_gtag_UA_118268659_1

  • Eier: Google
  • Utløper: etter 1 minutt
  • Formål: denne cookien brukes til å samle informasjon på konkrete sideelementer som har en Google Tag, som blir opprettet i Google Tag Manager. Informasjonen som blir samlet går på brukeratferden din på nettstedet; primært hva du klikker på og om du benytter deg av forespørsel- eller kontaktskjemaer. Vi samler denne informasjonen for å se hvordan nettsiden oppleves for brukerne, og for å forbedre funksjonalitet og innhold. Informasjonen er helt anonym, og kan ikke knyttes til enkeltperson

 

_ga

  • Eier: Google
  • Utløper: selve cookien utløper etter 2 år, men anonymisert bruker- og hendelsesdata blir fjernet i Google Analytics etter 14 måneder fra datoen dataene ble registrert
  • Formål: denne cookien brukes til omtrent på samme måte som _gat, men den samler informasjon generelt om brukeratferden din på nettstedet; hva du klikker på, hvor lenge du er på ulike sider, og om du benytter deg av forespørsel- eller kontaktskjemaer. Vi samler denne informasjonen for å se hvordan nettsiden oppleves for brukerne, og for å forbedre funksjonalitet og innhold. Informasjonen er helt anonym og kan ikke knyttes til enkeltperson. Bruker- og hendelsesdata tilknyttet informasjonskapsler, brukeridentifikatorer eller annonseringsidentifikatorer blir oppbevart i Google Analytics.

 

_gid

  • Eier: Google
  • Utløper: etter 24 timer
  • Formål: formålet med denne cookien er det samme som _ga, men denne cookien sin spesifikke funksjon er å skille på brukere av nettstedet. Den gjør dette ved å benytte en del av din IP adresse, og den finner også din omtrentlige plassering ut ifra denne biten av IP-adressen. Plasseringsdataen er ikke mer nøyaktig enn kommune eller by, og kan ikke knyttes til person. Din IP-adresse vil bli anonymisert både for oss og Google i denne prosessen.

 

_hjIncludedInSample

  • Eier: HotJar
  • Utløper: etter avsluttet sesjon (når du går til en annen side, eller lukker nettleseren)
  • Formål: denne sesjonscookien brukes til å identifisere at du er en bruker av nettstedet, og til å samle anonymisert brukeratferd. Den samler informasjon om hva du gjør på de ulike sidene, og hvor lenge du er på dem. Vi bruker HotJar for å se hvordan nettsiden oppleves for brukerne, og til å forbedre funksjonalitet og innhold. Informasjonen er helt anonym, og kan ikke knyttes til person

COOKIES FOR FUNKSJONELLE FORMÅL

asp.sid

  • Eier: Solideq
  • Utløper: etter avsluttet sesjon (når du går til en annen side, eller lukker nettleseren)
  • Formål: denne cookien er hovedsaklig brukt til å lagre dine instillinger på nettsiden, slik at den fungerer slik du ønsker. Cookien lagrer blant annet ditt språkvalg.

 

site-selection

  • Eier: Solideq
  • Utløper: etter avsluttet sesjon (lukker nettleseren)
  • Formål: denne cookien brukes kun til å lagre valget du tar mellom privat- eller bedriftskunde, slik at du havner på ett del av nettbutikken.

 

Sperre for eller slette cookies

Du kan sperre for cookies og slette registrerte cookies i nettleseren din, hvis du ønsker det. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan hindre noe av funksjonaliteten på nettstedet, spesielt cookies relatert til nettstedets funksjonalitet.  Nettvett.no har en fin og enkel guide for hvordan man administrerer cookies i forskjellige nettlesere: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Sletting av personopplysninger fra kundeforhold eller partnerforhold

Når du ikke lenger har avtaler eller forespørsler med oss vil vi fortsatt ta vare på dine personopplysninger og relevant informasjon fra kundeforholdet eller partnerskapet. Denne informasjonen slettes fra systemene våre når andre lovverk som stiller krav om lagring og/eller arkivering opphører etter 10 år. Informasjon fra kundeforhold eller partnerskap slettes ikke dersom avdekking av straffbar handling eller rettstvist pågår.

Det norske Datatilsynet opplyser om at: «Maksimumsfrist for sletting for alle opplysninger er 10 år etter registrering. Datatilsynet kan ikke se at det foreligger hjemmelsgrunnlag for oppbevaring utover dette.»

RETT TIL INNSYN I OPPLYSNINGER

Dersom du er kunde av oss, eller har vært i kontakt med oss har du rett til innsyn i vår behandling av dine opplysninger. Det første du må gjøre er å kontakte oss, så vi kan vi hjelpe deg videre.

INNSYN I VÅR LAGRING AV KUNDEOPPLYSNINGER

Du kan sende en forespørsel om innsyn i hvilke opplysninger vi har og behandler fra deg, og hvilke sikkerhetstiltak vi har rundt bruken av opplysningene dine.

MISTANKE OM UAUTORISERT INNSYN:

Du må konferere med en av våre kontaktpersoner dersom du har mistanke om at det har skjedd uautorisert innsyn fra en av våre ansatte.  Kundekontakt vil bistå deg ved bestilling av en utredning. Dersom det avdekkes at din mistanke er berettiget, vil du bli underrettet om det. Du vil få informasjon om at saken blir håndtert av Solideq, samt at den rapporteres til Datatilsynet.

Vi gir svar på alle bestillinger om innsyn så raskt som mulig og senest innen 30 dager. Noen tilfeller kan ta lang tid, hvis det skjer gir vi deg beskjed og holder deg oppdatert underveis.

 

Velg om du er privat eller bedrift

Privat Bedrift